Nordic

Sävyltään harmoninen ja vaaleahko. Pitkäikäinen investointi, joka kestää aikaa ja sopii erinomaisesti moniin sisustustyyleihin.

Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Nordic

Tammi Nordic on yleisilmeeltään kaunis, vaalea ja hyvin luonnollisen sävyinen lattia ja yksi suosituimmista sävyistämme. Tammi Nordic muistuttaa vastahöylätyn tammen vaaleaa sävyä, sillä pintakäsittelyssä on ripaus valkeaa, minkä ansiosta lattia säilyttää vaaleamman ilmeen pidempään.

Lehtikuusi Nordic on luonnollinen ja vaaleansävyinen lattia. Nordic sävy lehtikuusella vaalentaa kevyesti lehtikuusen yleisilmettä, päästäen sen luonnollisen sävyvaihtelun ja syykuvion kauniisti esiin.

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Lehtikuusi puumateriaalina reagoi herkimmin kuivaan sisäilmaan, ja siihen voi nopeammin ilmestyä hiushalkeamia tai halkeamia. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.

”Tähän kannatti kyllä satsata”

Me valitsimme vuonna 2017 omakotitaloon lattiamateriaaliksi Timberwise Tammi Classic Nordicin (15x185x2180 harjattu öljyvahattu parketti). Olemme asuneet kodissamme nyt 3,5 vuotta ja olemme olleet valintaamme todella tyytyväisiä. Sävy osoittautui nappivalinnaksi, ja harjattu pinta on aivan ihana jalalle.

Meidän perheessämme on kaksi aikuista ja kaksi lasta, ei lemmikkieläimiä. Joitain elämän jälkiä lattiassa näkyy; muutamia naarmuja siellä täällä, tai tavaran tippumisesta aiheutuneita koloja lähinnä lastenhuoneessa, mutta ne sulautuvat elävään pintaan hyvin, eivätkä oikeastaan osu silmään ollenkaan. Puhtaanapito on ollut todella helppoa ja värivalintamme on armollinen lialle: siitä eivät tahratkaan hyppää silmille.

Päädyimme valitsemaan tämän, koska ihastuimme lattian kauniiseen sävyyn, ja siihen miltä sen pinta tuntuu. Kun näin lattian asennettuna paikoillaan muistan ajatelleeni, että tähän kannatti kyllä satsata – edelleen valitsisimme saman. Lattia on saanut myös paljon kehuja vierailtamme, etenkin siitä miten mukavalta se tuntuu jalan alla. Lämpimästi suosittelen tätä muillekin!

Sini Liikala, Seinäjoki