Arctic

Vaaleahko, beigeen taittava lattia, jossa puun syyt korostuvat pohjasävyä valkeampana. Öljyvahan ansiosta miellyttävä jalalle, helppohoitoinen ja kestävä.

Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Arctic
Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Arctic
Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Lehtikuusi Larch Arctic

Arctic sävy on ensimmäinen sävykäsittely mitä Timberwisellä on tehty, ja se on pysynyt suosittuna vakiosävynä alusta asti. Arctic sävyä on saatavana sekä tammelle että lehtikuuselle. Arctic tuotteella näkee selkeästi sen, miten paljon eri puulaji vaikuttaa tuotteen ulkonäköön, vaikka sävykäsittely on molemmilla sama.

Tammi Arctic tuotteessa valkea sävy “hierotaan” syykuvioihin, jolloin puun syykuvio korostuu kauniin valkeana beigestä pintasävystä. Lehtikuusella Arctic sävykäsittely on tasaisempi ja se tasoittaa lehtikuusen luontaista sävyvaihtelua, joka on punertavasta vaaleankellertävään.

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Lehtikuusi puumateriaalina reagoi herkimmin kuivaan sisäilmaan, ja siihen voi nopeammin ilmestyä hiushalkeamia tai halkeamia. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.