Eben

Yksi Timberwisen ensimmäisistä ja suosituimmista sävyistä, joka tuo näyttävyyttä ja dramaattisuutta tilaan kuin tilaan. Harjaus tuo syykuvion kauniisti esiin, hieman pohjasävyä tummempana.

Timberwise-tammi-oak-classic-EBEN-harjattu-brush-oljyvahattu-waxoil-vaaka
Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Saarni Ash Olive Eben_vaaka1
Larch, brushed Eben wax oiled-red chair
Timberwise-tammi-oak-classic-EBEN-harjattu-brush-oljyvahattu-waxoil-vaaka

Eben sävy on yksi kolmesta alkuperäisestä sävykäsittelystä Timberwisellä, ja se on pysynyt vakiosävynä mukana alusta asti. Eben sävy on mustanruskea ja se on saatavana saarnelle, lehtikuuselle ja tammelle. Eben tuotteella näkee selkeästi sen, miten paljon eri puulaji vaikuttaa tuotteen ulkonäköön, vaikka sävykäsittely on kaikilla sama.

Tammi Eben tuotteessa puun syykuviot korostuvat vielä pohjasävyäkin tummempana, ja lattia on upean tummanpuhuva. Saarni Eben tuotteessa saarnen suuret syykuviot pääsevät parhaiten esiin, ja lattia antaa tumman persoonallisen taustan esimerkiksi modernille tai minimalistiselle sisustukselle. Lehtikuusi Eben tuote on saanut alkunsa muotitalo Dolce & Gabbanan liikkeen sisustuksesta, jonne tuotetta valmistettiin 2000 luvun alussa. Eben tuotteessa lehtikuusen loimuavat syykuviot tulevat selvimmin esiin.

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Lehtikuusi puumateriaalina reagoi herkimmin kuivaan sisäilmaan, ja siihen voi nopeammin ilmestyä hiushalkeamia tai halkeamia. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.