White Cream

Lämmin ja kermainen sävy, joka taittuu hivenen valkoiseen. Sopii klassisiin sisustuksiin, joissa halutaan korostaa valoisuutta ja raikkautta.

Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak White Cream_vaaka1

Lämmin ja kermainen sävy, joka taittuu hivenen valkoiseen. Sopii klassisiin sisustuksiin, joissa halutaan korostaa valoisuutta ja raikkautta. Cream sävyämme selkeästi vaaleampi.

Pakettikoot (m2/pkt):

  • 150 x 2180 mm = 1,96 m2/pkt
  • 185 x 2180 mm = 2,42 m2/pkt
  • 230 x 2180 mm = 3,01 m2/pkt
  • 270 x 2500 mm = 2,70 m2/pkt

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.

”Kotona saa ja kuuluu näkyä eletty elämä”

Parketti on hankittu melkein neljä vuotta sitten yksityiskotiin. Valitsimme Timberwisen kotimaisuuden, kauniin ulkonäön, laadun ja hyvien suositusten takia.
Ollaan tykätty parketin kauniista ja pehmeästä ulkonäöstä, sekä sen luomasta tunnelmasta. Lattia on helppo pitää puhtaana. Se on tosin joutunut hyvin kovalle koetukselle pienten lasten perheessä ja täytyy sanoa, että olemme myös halunneet elää varomatta lattiaa. Ajattelen myös, että kuluminen tuo siihen vain lisää kerrosta, sillä kotona saa ja kuuluu näkyä eletty elämä.

En osaisi edes kuvitella valitsevani toisen firman lattiaa. Brändinä ajattelen Timberwisen olevan laadukas, luotettava, inspiroiva ja mielenkiintoinen, myös sellainen, joka oikeasti välittää asiakkaistaan. Ja tietenkin kotimainen!

Anna Pirkola, suunnittelija ja stylisti, Helsinki

”Lattia on kulunut lasten käytössä”

Lattia on asennettu kahden lapsen huoneeseen. Valitsimme lattian kauniin ulkonäön, kotimaisuuden ja myrkyttömyyden vuoksi. Minua eivät pienet naarmut haittaa, mutta lattia on kulunut lasten käytössä tuolinjalkojen ja kerrossängyn alla olevan ison lelulaatikon pyörien kohdalta. Pitäisi varmaan vahata itse uudelleen, mutta en ole jaksanut tai ehtinyt. Haasteena on, että vahattu lattia on kaunis, mutta ei kestä kovaa kulutusta. Lakattu olisi ollut varmasti kestävämpi vaihtoehto. Lattia tuntuu ihanan lämpimältä ja aidolta puulta jalkojen alla. Se ei myöskään ole yhtään liukas, kuten kiiltäväksi lakattu parketti voi olla. Hyvä valinta lastenhuoneisiin.

Timberwisen vinkki: Lakattu pintakäsittely on hieman kulutuskestävämpi, varsinkin alussa, mutta sekin kyllä naarmuuntuu ajan mittaan tuolinjalkojen ja varsinkin pyörien kohdalta. Öljyvahatun lattian pystyy korjaaman paikoitellen aina tarpeen vaatiessa, kun taas lakatun lattian korjaaminen vaatii usein isomman pinta-alan hionnan ja käsittelyn. Ja esimerkiksi työhuoneissa ja -tiloissa kannattaa aina pitää suojamattoa työtuolien pyörien alla. Avuksi voi ottaa myös paksummat pehmusteet tuolinjalkoihin ja/tai vaihtaa esimerkiksi lelulaatikon pyörät pehmeämpiin versioihin tarvittaessa.