Parketinvalinnan ABC

Lattia on hankinta, joka tuntuu jalkojesi alla jopa vuosikymmenien ajan. Siksi sopivan lattiamateriaalin valinta on tärkeä päätös. Olemme koonneet tälle sivulle vinkkimme, jotta voit tehdä päätöksen omaan kotiisi sopivasta parkettilattiasta helpommin ja varmemmin.

A) Tutustu laajaan valikoimaamme

Valmistamme lankkuparketteja ihmisille, jotka arvostavat luonnollisuutta, turvallisuutta sekä korkeatasoista, suomalaista laatutyötä. Leveä, lankkumainen ulkonäkö, kevyet viisteet kaikilla sivuilla, monipuoliset väri- ja pintakäsittelyt sekä kauniit designkuviot erottavat Timberwisen muista parketeista. Ainutlaatuinen koivuvanerinen 3-kerrosrakenteemme takaa myös tukevan ja tasaisen lattian.

Tutustu valikoimaan

Valitse puulaji ja oksaisuus

Tutki eri puulajien materiaalin kulutuskestävyyttä sekä lajitelmaa eli oksaisuutta. Mieti, millaiseen tilaan parketti tulee ja miten paljon lattian tulee kestää elämän eri rytmejä. Käytämme puuraaka-aineena ainoastaan jäljitettävissä olevaa, eettisesti ja ekologisesti kasvatettua puuta. Suosittelemme myös tutustumaan yksityiskohtaiseen lajitelmaoppaaseen, jossa eri puulajien ominaisuudet on esitelty tarkemmin esimerkkien kera.

Tutustu puulajeihin ja lataa opas

Valitse pintakäsittely

Harjattu vai hiottu pinnan työstö, entäs öljyvahattu vai lakattu pintakäsittely? Kaikissa käsittelyissä omat puolensa. Monipuolisesta valikoimastamme löydät varmasti juuri oikeanlaisen pinnan lattiallesi. Erityyppiset pinta- ja värikäsittelyt, lakkaukset ja vahaukset tekevät puupinnasta persoonallisen ja ilmeikkään sekä parantavat myös lattian kestävyyttä.

Tutustu pintakäsittelyihin

Valitse sävy

Timberwise on valikoimaltaan paitsi monipuolisin, myös kaunein. Tuotesivuiltamme löydät yli 70 upeaa sävyä. Millainen parkettisävy sopisi parhaiten kotiisi? Mieti kotisi yleisilmettä ja tyyliä. Onko se moderni, perinteinen, skandinaavinen vai jotain aivan muuta? Harkitse myös huonekalujesi ja kotisi seinien värimaailmaa. Lattian sävy, joka sopii yhteen sisustuksesi kanssa, luo harmonisen kokonaisuuden.

Tutustu sävyihin

B) Tilaa sävymalli suoraan kotiisi

Tehdessäsi valintaa eri värien ja puulajien välillä vaihtoehdoista kannattaa tilata sävymalli. Saat ne helposti ja nopeasti kotiin toimitettuna. Kannustamme aina tilaamaan vähintään kaksi mieluisinta väriä ja vertaamaalla niitä sitten toisiinsa. Eri sävyjen hahmottaminen käy helpoiten päinsä, jos sinulla on jotain mihin verrata. Suosittelemme myös, että tarkastelet sävymalleja juuri siinä ympäristössä ja valaistuksessa, johon lattiaa ollaan asentamassa.

Lue lisää ja tilaa sävymalli

Miten Timberwise parketin hinta muodostuu?

Laadukas parkettivalikoimamme tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja, jotta voit löytää juuri sinun kotiisi sopivan ratkaisun. Ymmärtämällä millaiset tekijät vaikuttavat parketin hintaan, voit tehdä harkitun päätöksen, joka sopii niin budjettiisi kuin tilan käyttötarkoitukseenkin.

Puulaji

Ensimmäinen merkittävä tekijä hinnanmuodostuksessa on valittu puulaji. Kovapuut, kuten tammi tai saarni, ovat yleensä havupuita hieman hintavampia, mutta tarjoavat myös erinomaista kestävyyttä ja lujuutta. Havupuut, kuten mänty ja douglaskuusi, ovat edullisempia, mutta niissä elämisen jäljet saattavat näkyä helpommin ajan mittaan. Siksi suosittelemme punnitsemaan valintaasi niin hinnan kuin kestävyyden kantilta, ja valita kotisi lattian puulaji sen käyttötarkoituksen ja kulutuksen mukaan.

Lajitelma eli oksaisuus

Toinen tärkeä hintaan vaikuttava tekijä on valittu lajitelma eli oksaisuus. Select-lajitelma, lähes oksaton vaihtoehto, on aina kalliimpi kuin oksaisempi lajitelma. Classic, vähäoksainen lajitelma, tarjoaa keskihintaisen vaihtoehdon ja luo luonnollisen näköisen lattiapinnan. Vintage-lajitelma, jossa on enemmän oksia, on edullisin vaihtoehto. Vintage on myös hyvin ekologinen valinta, sillä tässä lajitelmassa käytetään puun kaikki osat, eikä vain parasta osaa.

 

Lankun leveys ja tyyli

Lankun leveydellä on suora vaikutus lattian hintaan. Mitä leveämpi tuote, sitä kalliimpi se on, sillä 1-säleistä leveää raaka-ainetta on vähemmän tarjolla. Lattian tyyli vaikuttaa myös hintaan. Lankkuparketti on usein edullisempi vaihtoehto kuin designparketti, sillä niiden valmistusprosessit eroavat toisistaan. Designparketin valmistus vaatii erityistä tarkkuutta sekä käsityötä ja prosessi on myös monivaiheisempi.

Lattian asennus

Vaikka asennustapa ei suoraan vaikuta tuotteidemme hintaan, se vaikuttaa parkettilattian kokonaishintaan. Esimerkiksi, uiva lankkuparketti on asennushinnaltaan edullisempi kuin ponteista liimattava. Alustaan liimattava lankkuparketti on kalliimpi asentaa, mutta liimattu lattia on vakaampi ja kosteuselää vähemmän. Parketin alustaan liimaus mahdollistaa myös listattoman asennuksen tai lattian ilman kynnyksiä tai katkoja. Designparketti on aina asennettava alustaan liimaten, ja on kalliimpi, koska asennustyö on hitaampaa ja vaatii erityistä tarkkuutta.

Pintakäsittely ja työstö

Lattian pintakäsittelyllä ja työstöllä ei ole vaikutusta hintaan. Voit valita haluamasi sävyn ja pintakäsittelyn veloituksetta. Pinnan harjaus tai hionta eivät myöskään vaikuta lattian lopulliseen hintaan.

C) Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Tuote- ja sävyvalinnan tehtyäsi, löydä lähin Timberwise-jälleenmyyjäsi ja tilaa tuote toimitettavaksi suoraan kotiisi tai asennuskohteeseen. Voit myös vierailla showroomillamme Helsingissä. Ammattitaitoiset asiantuntijamme auttavat sinua löytämään juuri sinun kotiisi sopivan parketin. Voit halutessasi tilata kaikki parkettipalvelut saman katon alta – tilasi ideoinnista parketin valintaan, lattian tilaukseen sekä asennukseen.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Näin kierrätät sävymallit

Voit kierrättää tilaamasi värimallit sinulle parhaan vaihtoehdon mukaisesti:

  1. Vie mallipalat lähimmälle Timberwisen jälleenmyyjälle, löydät listan jälleenmyyjistämme täältä tai Timberwisen Helsingin showroomille Erottajankatu 5.
  2. Voit kierrättää sisäilmalle turvalliset värimallit polttamalla ne takassa tai saunan pesässä.
  3. Voit viedä värimallit muun rakennusjätteen mukana jäteasemalle.
  4. Voit laittaa värimalleja pienen määrän energiajätteeseen tai sekajätteeseen.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä