Cognac

Yksi Timberwisen ensimmäisistä ja suosituimmista sävyistä. Sopii moniin sisustuksiin ja se tekee tilasta kuin tilasta kodikkaan ja intiimin. Sävyltään lämpimän ruskea.

Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Cognac_vaaka2
Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Cognac_vaaka2
Larch brushed Cognac_kitchen

Cognac sävy on yksi kolmesta alkuperäisestä sävystä, jonka jälkeen sävyvalikoimamme on kasvanut jo yli 70 sävyyn. Cognac sävy on ollut alusta asti vakiotuotteenamme ja säilyttänyt suosionsa alusta asti. Sävykäsittely on saatavana tammelle ja lehtikuuselle. Cognac tuotteella näkee selkeästi sen, miten tuotteen ulkonäkö on erilainen puulajista johtuen, vaikka sävykäsittely on molemmilla sama.

Tammi Cognac on lämpimän ruskean, hieman jopa punertavaan taittavan, sävyinen. Sen sävypareiksi sopii erinomaisesti sekä viileämmät että lämpimmät sävyt.

Lehtikuusi Cognac tuotteella korostuu kauniisti lehtikuusen iso syykuvio. Lattia on lämpimän punertavan ruskean sävyinen.

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Lehtikuusi puumateriaalina reagoi herkimmin kuivaan sisäilmaan, ja siihen voi nopeammin ilmestyä hiushalkeamia tai halkeamia. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.