Antarctis

Luonnonvaloa korostava, vaalea sävy. Harjaus ja mattalakkaus tuovat puun luonnollisen sävyn sekä syykuvion esiin ja antaa lattialle kestävän, kauniin himmeän pinnan.

Huom! Sävykäsittelystä johtuen tuote vaatii aina liimauksen ponteista, myös lukkoponttituotteet.

Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Antarctis
Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Tammi Oak Antarctis
Timberwise parketti puulattia wooden floor parquet Saarni Ash Antarctis

Antarctis sävyä on saatavana sekä tammelle että saarnelle. Sävynä Antarctis on jo selkeästi valkea, muttei täysin peittävä, ja pinnan harjauksen ansiosta puun syykuvio pääsee kauniisti esiin valkeaa pohjasävyä tummempana.

Pakettikoot (m2/pkt):

  • 150 x 2180 mm = 1,96 m2/pkt (saarni, tammi)
  • 185 x 2180 mm = 2,42 m2/pkt (saarni, tammi)
  • 230 x 2180 mm = 3,01 m2/pkt (tammi)
  • 270 x 2500 mm = 2,70 m2/pkt (tammi)

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.

Lattia on upea ja sitä kehutaan joka kerta

Meillä on saarniparkettia 100 m2 verran, loput 50 m2 kivilaattaa omakotitalossamme. Perheemme vahvuus on kaksi aikuista ja yksi kolmevuotias poika. Lattia asennettiin alkusyksyllä 2016, ja sen alla on solumuovi. En juurikaan tutkinut Timberwisen nettisivuja ostoprosessin aikana, vaan kyseessä oli suora asiointi ja messuilla näin vaihtoehtoja livenä. Valinta meni siten, että vaimoni bongasi valkoisen saarnin ensimmäisten vaihtoehtojen joukossa messuilla ja ihastui siihen. Totesimme että on arvokas ja katsellaan vielä muita vaihtoehtoja.
Siitä meni kuitenkin lähes vuosi siten, että tutkimme jokaisen parketti-, laminaatti- ja korkkivaihtoehdon, mutta mikään ei päihittänyt alkuperäistä vaihtoehtoa. Lattia on upea ja sitä kehutaan joka kerta. Se on luonnollisen näköinen, ei mikään ”feikki-laminaatti”. Lattia on lämpimän oloinen, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen. Tuttavaperheet tuntuvat ajattelevan, että Timberwise laadukas, kotimainen, mutta hieman arvokas. Mitään huonoa Timberwisesta en koskaan ole kuullut missään yhteydessä.

Jesse Hämäläinen, Masku

Halusimme laadukkaan, kestävän, tyylikkään ja kotimaisen lattian

Lattiamme on lankkuparketti Tammi Classic 230 mm Antarctis, asennustapana wiselock. Parketti on hankittu kesällä 2018.

Kotimme on 1920-luvun kerrostalokoti, johon tehtiin mittava kunnostustyö. Yhteensä 119 m2 ja kodissa asuu nelihenkinen perhe, ei lemmikkejä. Halusimme laadukkaan, kestävän, tyylikkään ja kotimaisen lattian. Lattia on suuri pinta, joka kodissa on näkyvillä ja siksi halusimme siitä näyttävän.

Lattia on kestävä ja tosi kaunis. Jos haluaa panostaa pitkäikäiseen, ajattomaan ja kauniiseen lattiaan kannattaa valita Timberwise.

Laura Utunen, Turku

“Pyynsyyt tuovat esiin aidon puun eikä lattia tunnu tai näytä muoviselta.”

Omakotitalossamme, jossa asustaa kaksi aikuista ja kaksi lasta, on lukkopontillinen Timberwisen Tammi Classic 185 mm Antarctis lankkuparketti, joka on ostettu vuonna 2017. Tammi Antarctis-tuotteeseen päädyimme sen valkoisen värin, elävyyden ja kauniin puusyykuvion ansiosta. Halusimme valkoisen parketin ja tämä toi aidon puulattian fiilistä huolimatta valkoisesta väristä. Muut koko valkoiset parketit tuntuivat jotenkin muovisilta tai muistuttivat enemmän laminaattia. Valintaamme vaikutti myös se, että parketti on allergiatestattu.

Voimme suositella kyseistä tuotetta, sillä se on todella kaunis ja se antaa valoa. Pyynsyyt tuovat esiin aidon puun eikä lattia tunnu tai näytä muoviselta.

Petja Harati, Riemerling, Saksa