Timberwise Designparketit tuovat suomalaista huippusuunnittelua kotiisi

Timberwise designparketit edustavat suomalaista huippusuunnittelua parhaimmillaan. Kuvioparkettimalliston keskiössä ovat kaksi Suomen arvostetuimpiin suunnittelijoihin kuuluvaa nimeä: Harri Koskinen ja Joanna Laajisto.

 

Harri Koskinen – Kolmio ja Viisto

Merkittävä kotimainen suunnittelija, jonka käden jälki näkyy Timberwisen designparkettimallistossa, on Harri Koskinen. Hänen suunnittelemansa Kolmio ja Viisto parkettikuviot ovat saaneet inspiraationsa parkettituotannon ylijäämäpaloista. Koskinen pyrki suunnitellessaan luomaan parketin paloista mahdollisimman eheän kuvion, joka tarjoaisi käyttäjälle joustavuutta ja mahdollisuuden luoda omanlaisensa kokonaisuuden.

“Pidin jo alun perin siitä ajatuksesta, että lattiatuotannosta yli jäänyt materiaali pystyttäisiin hyödyntämään kauniina ja mielenkiintoisena kokonaisuutena. Tämä ekologinen näkökulma tässä mallistossa on mielestäni merkityksellinen. Piirsin ja pohdin palojen mukana tuomaa pikselöityä maailmaa. Pyrin suunnitellessa luomaan parketti­palojen ääriviivoista mahdollisimman ehyen kuvion, joka paikoitellen antaa jopa kolmiulotteisen vaikutelman.“ Koskinen kertoo.

Koskisen suunnittelemat parketit tarjoavat monipuolisia ladontavaihtoehtoja ja soveltuvatkin niin moderniin kaupunkiasuntoon kuin perinteisempään tilaan. Kolmion lisäksi Timberwise designparkettimalliston kuviovaihtoehtoja ovat mm. Kenno, Kehä, Hexagon ja Salmiakki, jotka kaikki perustuvat Harri Koskisen suunnittelemiin Kolmio-paloihin. Viisto-mallista voi puolestaan latoa myös BlockChevronin ja ChevBone-kuvion. Nämä monipuoliset kuviot tuovat lattiaan mielenkiintoa ja persoonallisuutta, samalla tarjoten mahdollisuuden leikkiä erilaisilla ladontatyyleillä.

Timberwise-lankkuparketti-wooden floor-parketti-design-parquet_final_viisto

Timberwise Tammi, Viisto, Nordic, hiottu, öljyvahattu

Joanna Laajisto – Punos

Sisustusarkkitehti Joanna Laajiston suunnittelema Punos-designparketti yhdistää funktionaalisuuden, laadun ja estetiikan. Laajisto, joka tunnetaan myös Studio Joanna Laajiston perustajana ja luovana johtajana, oli luonteva valinta Timberwisen suunnittelukumppaniksi. Aiempi kokemus yrityksen kanssa Timberwise Showroomin suunnittelusta Helsingin Erottajalla rakensi vankan pohjan suunnitteluyhteistyölle.

Laajiston visiona oli luoda klassinen parkettimalli, joka sopisi monenlaiseen sisustukseen. “Idea suunnitteluun lähti asiakkaani tarpeesta. Asiakkaat satsaavat yhä enemmän laatulattioihin ja kasvava kysyntä sai tarttumaan toimeen ja luomaan uuden designparketin. Suunnittelun fokuksessa oli tehdä klassinen malli, joka toimii yhtälailla 1960-luvun rivitalossa kuin keskustan vanhassa jugendkiinteistössä.” Laajisto täsmentää.

Joanna pyrki myös luomaan kuvion, joka olisi sekä helppo toteuttaa että ympäristöystävällinen. Punos-parketin suunnittelussa hän hyödynsi taitavasti Timberwisen pitkäaikaista kokemusta ja osaamista laadukkaiden lattiamateriaalien valmistuksessa. Siksi Punos-kuvion lopullinen mitoitus onkin tarkasti räätälöity sopimaan Timberwisen parkettilankun leveyteen, varmistaen sen saumattoman yhteensopivuuden mihin tahansa tilaan.

Design floor Punos by Joanna Laajisto – Tammi/Oak Design grade Luosto

Designparketti on ajaton ja laadukas valinta

Timberwise designparketeissa yhdistyy laadukas kotimainen käsityö ja moderni muotoilu. Parkettien kaunis ulkonäkö, helppohoitoisuus ja ekologisuus tekevät niistä ihanteellisen valinnan niin koteihin kuin julkitiloihin. Jokainen tuote valmistetaan Loimaalla, yhtiön omalla tehtaalla, käyttäen sertifioitua ja eettisesti sekä ekologisesti kasvatettua puuta. Lopputuloksena on laatua, joka tuntuu askel askeleelta – sukupolvelta toiselle.

TUTUSTU DESIGNPARKETTEIHIN
LATAA ESITE