Maailman paras lankkuparketti tulee Suomesta

Timberwise on maailman paras parketti. Se valmistetaan Suomen Loimaalla, laadukkaimmista saatavilla olevista raaka-aineista. Lopputulos on ainutlaatuinen yhdistelmä suomalaista osaamista, tyyliä ja turvallisuutta. Laatua, joka tuntuu askel askeleelta – sukupolvelta toiselle.

10 syytä valita Timberwise

Parasta puuta

Parkettiemme valmistuksessa käytetään korkealaatuista eurooppalaista tammea ja saarnea, douglaskuusta, lehtikuusta sekä suomalaista koivua ja mäntyä.

Timberwise-parkettien valmistuksessa käytetään parhaita mahdollisia raaka-aineita. Pohja- ja välisälerakenteisiin käytetään kotimaista kuusta, mäntyä ja koivuvaneria. Pintamateriaaleissa käytetyt tammi, saarni, douglaskuusi ja lehtikuusi tulevat EU:n alueelta, pääsääntöisesti Keski-Euroopasta. Lisäksi kotimaisia pintamateriaaleja ovat koivu ja mänty. Laatu- standardimme ovat tiukat. Siksi valikoimme ja hankimme kaiken puuraaka-aineemme itse. Puu saapuu hiomattomana lankkuna tehtaallemme ja sen tie maailman parhaaksi lankkuparketiksi alkaa tarkalla lajittelulla ja laaduntarkastuksella.

Upea ulkonäkö

Timberwise on valikoimaltaan paitsi monipuolisin, myös kaunein.

Leveä, lankkumainen ulkonäkö, kevyet viisteet kaikilla sivuilla sekä monipuoliset väri- ja pintavaihtoehdot erottavat Timberwisen muista parketeista. Puulajivalikoimaamme kuuluu sekä jalopuisia että havupuisia vaihtoehtoja. Valittavanasi on neljä eri lankkuleveyttä. Lähes rajaton määrä värivaihtoehtoja luonnollisesta valkoiseen ja keskisävyisestä pikimustaan takaavat sopivan parketin kaikkiin sisustustyyleihin ja käyttötarkoituksiin – minimalistisesta klassiseen ja omakotitalosta kerrostaloon tai toimistosta ravintolaan. Sinulle, joka arvostat suomalaista laatua.

Valmistettu Suomessa

Olemme suomalainen, yksityisomistuksessa oleva perheyritys, jonka tuotteet valmistetaan Loimaalla, Varsinais-Suomessa.

Nimestään huolimatta Timberwise on täysin kotimainen yritys. Olemme valmistaneet yksisäleisiä laatuparketteja vuodesta 1999 ja työllistämme noin 30 ammattilaista. Timberwise on yrityksenä ja työnantajana sitoutunut suomalaiseen puunjalostusosaamiseen. Panostamme merkittävästi henkilökuntamme ammattitaidon kehittämiseen ja olemme ylpeitä Suomen ainutlaatuisesta osaamisesta puun ammattilaisena – nyt ja tulevaisuudessa.

Puhdas ja turvallinen huoneilma

Parkettimme valmistetaan täysin ilman formaldehydipitoisia liimoja – ensimmäisenä maailmassa.

Lattia on yksi kodin suurimmista pinnoista. Siksi on tärkeää, ettei parketista haihdu sisäilmaan ihmiselle haitallisia kemikaaleja, kuten formaldehydiä. Formaldehydin tiedetään jo pieninä pitoisuuksina ärsyttävän silmiä ja hengitysteitä. Sen epäillään myös olevan yhteydessä astma- ja allergiaoireisiin. Timberwise on ensimmäinen parketinvalmistaja maailmassa, joka on luopunut kokonaan formaldehydipitoisten liimojen käytöstä tuotteissaan. Olemme myös ainoa parketinvalmistaja Suomessa, jonka tuotteilla on Suomen Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

Ekologinen ja eettinen

Käytämme ainoastaan EU-alueelta peräisin olevaa, PEFC-sertifioitua puuta.

Me Timberwisessa arvostamme luonnon monimuotoisuutta ja noudatamme kestävän kehityksen sekä eettisen liiketoiminnan periaatteita. Emme käytä tuotteissamme eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja, vaan raaka-aineemme ovat peräisin eurooppalaisista PEFC-sertifioiduista metsistä. Tuotteemme täyttävät kaikki EU-direktiivit sekä maailman vaativimmat päästö- ja liimasaumaluokat. Pyrimme myös hyödyntämään tuotannossamme syntyvät jätteet ja sivutuotteet: esimerkiksi sahaamisen sivutuotteena syntyvän purun käytämme kuivaamojemme lämmittämiseen. Osa käyttämästämme sähköstä tuotetaan omilla aurinkopaneeleillamme.

Vakaa rakenne

Ainutlaatuinen koivuvanerinen 3-kerrosrakenteemme takaa huomattavasti tukevamman, tasaisemman ja kestävämmän lattian.

Normaalisti vanerirakenteiset parketit mielletään 2-kerrosrakenteisiksi, mutta niissä ei ole pohjassa vastavetoviilua, kuten Timberwisen tuotteissa. Vastavetoviilu tekee tuotteesta 3-kerrosrakenteisen, jolloin tuote voidaan asentaa uivana ja se pysyy stabiilina. Edelläkävijänä Timberwise käyttää välirakenteena jalopuista 9 mm paksuista suomalaista koivuvanerilevyä, joka on huomattavasti kestävämpi ja stabiilimpi kuin yleisesti käytetyt havuvanerit. Käyttämämme koivuvaneri soveltuu jopa merenkulkukäyttöön, minkä ansiosta rakenne kestää haastaviakin olosuhteita. Rakenteen ansiosta välisälerakenteella ilmenevää peilausta ei tapahdu ja lattian pinta pysyy tasaisena ja aaltoilemattomana.

Kestää ja kestää

Liimasaumamme on suunniteltu kestämään radikaaleimmissa olosuhteissa.

Puu on elävä materiaali, jonka tilavuus muuttuu ilmankosteuden ja lämpötilan muuttuessa. Parketin liimasaumojen on siis kestettävä varsin vaihtelevia olosuhteita. Timberwise-parkettien liimasaumoja testataan säännöllisesti alan vaativimpaan JAS2-standardiin pohjautuvalla testillä. Testissä testipaloja keitetään kiehuvassa vedessä usean tunnin ajan. Timberwise-tuotteiden liimasaumat pitävät, eikä pintojen irtoamista esiinny. Siksi tuotteemme soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi Suomeen, jossa vuodenaikojen vaihtelut aiheuttavat merkittäviä muutoksia lämpötilaan ja ilmankosteuteen.

Pinnasta parketti tunnetaan

Lukuisat väri- ja pintakäsittelyt tekevät Timberwise-lattiastasi persoonallisen ja kestävän.

Timberwise on pinta- ja värikäsittelyjen edelläkävijä. Vaikka emme käytä uhanalaisia tai eksoottisia, luonnostaan tummia puulajeja tuotteissamme, haluamme tarjota asiakkaillemme tumman sävyisiä lattioita. Se onnistuu eettisesti ja ekologisesti värjäämällä käyttämiämme puulajeja: tammea, saarnea ja lehtikuusta. Puulajin luontaisia ominaisuuksia voidaan lisäksi korostaa erilaisilla pintakäsittelyillä. Timberwisen parketit toimitetaan hiottuna tai harjattuna ja viimeistellään UV-kovetetuilla öljyvahoilla, lakoilla tai luonnonöljyillä.

Helppo asentaa

Timberwise on markkinoiden helpoimmin ja nopeimmin asennettava parketti.

Timberwise-parketit on saatavana kahdella ponttivaihtoehdolla: WiseLoc -lukkopontilla ja perinteisellä liimapontilla. WiseLoc lukkoponttilattia säästää aikaa ja asennuskustannuskuluja, sillä sen voi patentoidun 5G-päätypontin ansiosta asentaa jopa yksin. Päätypontti painetaan alas ja se lukittuu jousen ansiosta automaattisesti ja lautoja taivuttelematta paikoilleen. Perinteistä liimaponttia suosittelemme esim. vapaa-ajan asuntoihin, joissa ilman kosteus on 65–70 % sekä kohteisiin, joissa lattia pintakäsitellään paikan päällä.

Sopii lattialämmitykselle

Parkettimme voit huoletta asentaa lattialämmitysjärjestelmän päälle.

Puinen lattia lisää asumismukavuutta ja viihtyvyyttä, kun se asennetaan lattialämmitysjärjestelmän päälle. Timberwise-parketit soveltuvat, mäntyä ja lehtikuusta lukuunottamatta, erinomaisesti käytettäviksi lattialämmityksen kanssa. Parkettimme ovat parhaimmillaan kohteissa, joissa huonelämpötila ja ilmankosteus ovat tasaiset (18–24°C/35–60 %) eikä lämpötila vaihtele yli 2°C. Lattialämmityksen tulee jakautua tasaisesti koko lattiapinta-alalle. Noudatathan asennusohjeitamme parhaan lopputuloksen takaamiseksi.