Timberwisen yhteistyö Tuusulan Asuntomessuilla – parkettien Allergiatunnus takaa Honka Huomenen päästöttömän laatulattian

Honkarakenteen Honka Huomen -hirsitalossa terveelliset luonnonmateriaalit yhdistyvät asumisen laatua parantavaan älykkääseen talotekniikkaan.


Timberwiselle oli tärkeää päästä mukaan asuntomessukohteeseen, jossa on erityisesti panostettu hyvään elämään ja sisäilma-asioihin. Lattia on yksi suurimmista kodin pinnoista, ja siksi Timberwise onkin asettanut tuoteturvallisuuden yhdeksi tärkeimmistä laatukriteereistään. Timberwise on ensimmäisenä parkettitehtaana maailmassa ottanut puhtaan hengitysilman mahdollistavan, täysin formaldehydivapaan liiman käyttöön kaikissa tuotteissaan.

– Timberwiselle oli erittäin helppoa lähteä näkyvään yhteistyöhön Honkarakenteen kanssa, joka on tunnettu niin Suomessa kuin myös maailmalla. Kun siihen lisättiin vielä sisäilma-asiat, erinomainen sisustussuunnittelija ja luonnonläheiset sävyt, sekä helppo ja mutkaton yhteistyö yrityksen kanssa, niin olemme ylpeitä siitä, että Honka Huomenessa on kotimainen lankkuparkettilattia. Alusta loppuun Suomessa valmistettu, Timberwisen brändijohtaja Laura Lankinen iloitsee.


Tähän ekologiseen kohteeseen sisustussuunnittelija Maru Hautala valitsi kauniisti patinoituneen 230 mm leveän Lehtikuusi Natural-lankkuparketin, jossa yhdistyvät yksilöllinen ulkonäkö ja leveä lankkumaisuus. Vaalean pellavainen Cotton-sävy tuo mieleen perinteiset puulattiat ja vaikutelmaa korostavat pintakäsittelyn öljyvahaus sekä harjaus.

– Honkarakenteen konseptitalo Honka Huomen on älykäs hyvän elämän hirsitalo, johon valitsimme hyvän sisäilman takaamiseksi ainoastaan luonnollisia sekä muita todistetusti päästöttömiä materiaaleja. Oli upeaa saada taloon laadukas ja kaunis Timberwisen kotimainen lehtikuusiparketti. Valinta oli helppo tehdä, sillä Timberwisen tuotteilla on myös Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus, kertoo markkinointijohtaja Sanna Huovinen Honkarakenne Oyj:ltä.


Kohteen lattiapohdinnassa Timberwisen tuotteille myönnetty Allergiatunnus ja niiden päästöttömyys antoi selkeää etua materiaalivertailussa. Allergiatunnuksen lisäksi Timberwisen tuotteilta löytyy myös Suomen paras päästöluokitus M1-sertifikaatti, joka vaadittiin kaikilta Honka Huomenen materiaalitoimittajilta. Puhtaan hengitysilman lisäksi Timberwise kantaa huolta myös luonnosta. Timberwisen käyttämä puutavara tulee ainoastaan kestävästi hoidetuista, sertifioiduista metsistä, joissa puuta korjataan vähemmän kuin sitä kasvaa. Varmistaakseen kestävän kehityksen Timberwise ei käytä uhanalaisia puulajeja. Yritys noudattaa kotimaassa sijaitsevilla tehtaillaan ympäristöystävällistä ajattelumaailmaa: Tuotannossa syntyvät jätteet ja sivutuotteet kierrätetään. Esimerkiksi tuotantoprosessissa sivutuotteena syntyvä sahanpuru käytetään kuivaamojen lämmittämiseen. Lisäksi Loimaan tehtaalla hyödynnetään myös aurinkoenergiaa, ja tehtaan katolle on asennettu 270 aurinkopaneelia.

Honka Huomen / Honkarakenne (Omakotitalo, Isokarhunkierto 11, kohde nro 41)
Lattia lankkuparketti Lehtikuusi Natural 230 mm, Cotton, harjattu öljyvahattu.

Loimaalainen parkettivalmistaja Timberwise on perustamisvuodestaan 1999 lähtien keskittynyt korkeatasoisen parketin valmistuksen ja laadun kehittämiseen. Yritys valmistaa laadukasta lankkuparkettia tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Timberwise-parketti on 100 % puuta, pohjasta pintaan. Kaikki Timberwisen käyttämä puu on peräisin PEFC- ja FSC-sertifioiduista metsistä. Timberwise haluaa vaalia kotimaista osaamista puunjalostuksen saralla. Siksi kaikki kauniit parketit valmistetaan Suomessa myös tulevaisuudessa. Asuntomessuilla 2020 Timberwise on lattiatoimittajana yhdessätoista kiinnostavassa arkkitehdin suunnittelemassa talossa tai asunnossa.

 

Kuvat: Ulla-Maija Lähteenmäki