Timberwisen uudessa designparketissa näkyy sisustussuunnittelija Joanna Laajiston kädenjälki

Suomen johtava parkettivalmistaja lanseerasi uutuusmallinsa helmikuun alussa. Luonteva yhteistyö sai alkunsa suunnitteluasiakkaiden tarpeista.

Timberwisen showroomilla käy iloinen kuiske ja kuhina vielä uuden vuoden puolellakin, sillä tuo­rein lattiamallimme on saanut osakseen ansaittua ihastusta. Punos-designparketin suunnittelutyössä sisustusarkkitehti Joanna Laajistolle keskeiset arvot, funktionaalisuus, laatu ja estetiikka kohtasivat Timberwisen kanssa täydellisellä tavalla.

– Kotimaisena alansa huippuvalmistajana Tim­berwise edustaa sitä osaamista, jota haluamme asiakkaillemme tuottaa ja suositella. Tämä oli ihanan täydellinen yhteistyö, Joanna iloitsee.

Idea suunnitteluun lähti Studio Joannan Laajiston asiakkaiden tarpeesta. Asiakkaat satsaavat yhä enemmän laatulattioihin ja kasvava kysyntä sai tarttumaan toimeen ja luomaan uuden designparketin. Suunnittelun fokuksessa oli tehdä klas­sinen malli, joka toimii monen tyylisessä sisus­tuksessa, yhtä lailla 1960-luvun rivitalossa kuin keskustan vanhassa jugendkiinteistössä.

Timberwise oli yrityksenä Joannalle entuudes­taan tuttu ja siksi yhteistyön aloittaminen kävi vaivatta, vaikka kyseessä onkin uusi aluevaltaus: Punos-parketti on ensimmäinen hänen suunnit­telemansa lattiamalli. Silti jo Joannan ensim­mäinen suunnitelma oli niin toimiva, ettei siihen tarvinnut tehdä muutoksia. Ansionsa on myös sillä, että Timberwisen mallisto on ollut Joannalle pitkäaikainen työkalu: Studio Joanna Laajisto on suunnitellut Timberwisen Erottajan Showroomin ja prosessin aikana valikoima tuli hyvin tutuksi.

Suunnittelijan roolissa oli helppoa miettiä malli, jonka on paitsi kaunis, myös toteutukseltaan vaivaton ja ekologinen. Mitoitus tässä tammes­ta, saarnesta ja lehtikuusesta valmistettavassa lattiamallissa on juuri täydellinen Timberwisen parkettilankun leveyteen.

 

Designparketti Punos – Design by Joanna Laajisto

Lajitelmat

– Tammi Select 240,00 €/m2 (sis. alv 24 %)
– Tammi Design grade 195,00 €/m2 (sis. alv 24 %)
– Saarni Classic 195,00 €/m2 (sis. alv 24 %)
– Lehtikuusi Natural 181,50 €/m2 (sis. alv 24 %)

Tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta valmistettavaa lattiaa saa hiottuna ja 13 eri sävyssä:

Tammi: Antique, Cognac, Eben, Mattalakattu, Luosto, Lyngen, Nordic, Puuvalmis, Sky White, Snöhetta, Valkomattalakattu, Öljyvahattu.

Saarni: Eben, Mattalakattu, Puuvalmis, Snow White, Valkomattalakattu, Valkoöljyvahattu, Öljyvahattu.

Lehtikuusi: Arctic, Cognac, Eben, Mattalakattu, Puuvalmis, Öljyvahattu.

Mitat: 1050 x 1050 mm, paksuus 14 mm
Asennus: Liimapontti ja aina alustaan liimattava. Timberwisen tehdasasennus.

Myynti: Yhteydenotot Timberwise Oy,
Juvantie 222, 32200 Loimaa.
Puh: +358 40 024 0940 www.timberwise.fi

Julkisten tilojen suunnitteluun erikoistunut Studio Joanna Laajisto tunnistetaan kädenjäljestään niin sisustuk­sien, tuotteiden kuin konseptienkin luomisessa. Toimiston perustaja, vuonna 2018 vuoden sisustusarkkiteh­diksi nimetty Joanna Laajisto teki Yhdysvalloissa kansainvälistä uraa ennen paluuta kotimaahansa. Laajisto suunnittelee yksilöllisiä huonekaluja osaksi laatimiaan sisutuksia. Studion periaatteena on hyvän designin kestävä vaikutus, joka syntyy yhteistyössä asiakkaiden kanssa – intohimosta laatuun ja kauneuteen. Jokainen onnistunut projekti pohjautuu laajaan ymmärrykseen asiakkaan tarpeista ja tilan käyttötarkoituksesta, jolloin lopputulos voidaan räätälöidä käyttäjän näkökulmasta.

 

Teksti: Cozy
Kuvat: Mikko Ryhänen
Stailaus:
Susanna Vento