Timberwise valtaa asuntomessut – ainoa kotimainen parkettivalmistaja takaa laatulattian

Viime syksynä Parla Floorista tuli osa Timberwisea, ja yrityskaupan myötä laatulattioistaan tunnettu loimaalainen perheyritys on myös Suomen ainoa parkettivalmistaja, joka valmistaa tuotteensa alusta loppuun Suomessa.

Yritys palvelee ammattitaidolla yhä laajenevaa asiakaskuntaa – tulevan kesän Asuntomessuilla Timberwisen ja Parlan pinnoittamia lattioita on yhteenlaskettuina lähes 1000 neliötä! Kotimaisuus ja laatutietoisuus korostuvat messuasukkaiden hankinnoissa: ajaton tammiparketti on kestävä ja eettinen valinta. Myrkyttömien materiaalien mahdollistama puhdas sisäilma ja aidon puun miellyttävä tuntuma jalan alla ovat keskeisiä kriteerejä, kun halutaan panostaa omaan kotiin – tietenkään silmää miellyttävää estetiikkaa unohtamatta.

50-vuotista taivaltaan juhlistava Asuntomessut rakentuu tänä kesänä aivan pääkaupunkiseudun kylkeen, kulttuurihistorialtaan rikkaaseen Tuusulaan. Poikkeuksellisen monimuotoinen asuntojen typologiamuodostaa naapuruston, jossa erilaisten asukkaiden tarpeet huomioidaan elämänvaiheesta toiseen.Timberwisen entistä laajempi valikoima mahdollistaa yhä useamman sisustajan löytää mallistosta senoikean: sopivan huippuparketin juuri omaan kotiinsa. Ajattomat tuotteet valmistetaan kestämäänelämää, sillä parhaimmillaan hyvin huollettu lattia on käytössä sukupolvelta toiselle. Tulevaisuudenkyläkaupungissa hyvä ja aktiivinen arki kuuluu jokaiselle. Messuilla nähdään kaupunkiasumisenparhaat puolet yhdistettyinä kylämaiseen yhteisöön.

Asuntomessuilla Timberwise on lattiatoimittajana yhdessätoista kiinnostavassa arkkitehdin suunnittelemassa talossa tai asunnossa – parketin pintakäsittelyistä öljyvahaus erottuu kohteissa trendinä. Monessa tulevan kesän messukohteista sisustussuunnittelijoiden valinnat kohdistuvatkin juuri kauniisiin, leveisiin ja laadukkaisiin lankkuparketteihin. Esimerkiksi Honkarakenteen Honka Huomen -hirsitalossa terveelliset luonnonmateriaalit yhdistyvät asumisen laatua parantavaan älykkääseentalotekniikkaan. Tähän ekologiseen kohteeseen sisustussuunnittelija Maru Hautala valitsi kauniisti patinoituneen 230 mm leveän Lehtikuusi Cotton -lankkuparketin, jossa yhdistyvät yksilöllinen ulkonäkö ja leveä lankkumaisuus.

Myös Finnlog Hetenan sisustussuunnittelija Heli Virtanen päätyi seesteiseen, leveydeltään 230 millimetrin tammilankkuparkettiin ja Ollikaisen Hirsirakenteen VillaFortunaan taas tulee 270 mm leveä tammilankkuparketti.

Kontion hirsitalossa on upean syvänruskea, harjattu ja mattalakattu Tammi Vintage. Kohteen sisustuksesta vastaava Piia Kalliomäki valikoi yhdessä Kontion Design teamin kanssa parketiksi rouhean, lajitelmista kaikkein oksaisimman version.

Samaa näyttävää, luonnollista oksaisuutta löytyy vaaleammalla sävyllä kohteiden Lammi kivitalo Duplio B ja Jukkatalon Living like a Finn (Talo Classic) parkettipinnoista. Parlan rustiikkisen Chalet-malliston lattia sopii mainiosti Passiivikivitalojen Villa Villeen, jonka sisustussuunnittelusta vastaa Linda Baki.

 

Myös nousussa olevat designparketit tuovat arvokkuutta ja lämpöä kaikkiin koteihin. Geometrinen designparketti Tammi Kolmio on nähtävillä aiempaa tummemmassa sävyssä Jämerä Townhouse Salmiakissa. Lisäksi tässä omistajapariskunnan etänä Qatarista rakennuttamassa kivitaloasunnossa on esillä ajankohtaista TXT-designrimaseinää.

Jukkatalojen kohteessa Talo Modern on puolestaan käytetty Tammi Herringbone -kalanruotolattiaa. HEVI-Kivitalojen Lumitiikerissä on uniikki kokonaisuus: 270 mm leveän tammilankkuparketin seuraksi asennettiin sisustussuunnittelija Laura Seppäsen suunnittelemien mittojen mukaan räätälöity Tammi Chevron -designparketti.

Lammi Kivitalojen Duplio-paritalon A-puolella, jonka sisustuksesta vastaa sisustussuunittelija Sanna Piitulainen, voi puolestaan istahtaa Ville Kokkosen suunnittelemalle muotokieleltään selkeälle Twise-rimapenkille, jonka materiaalina hyödynnetään parkettien tuotannon ja asennuksen ylijäämää ja ihastella Tammi Classic Snöhetta lankkuparkettia.

Timberwisen Tuusulan asuntomessujen 2020 kohteet ovat:

Jukkatalojen Talo Modern (Omakotitalo, Pikkupolku 3, kohde nro 2)

 • Herringbone Tammi Classic 150 mm, Sky White, harjattu öljyvahattu
 • Lankkuparketti Tammi Classic 185 mm, SkyWhite, harjattu öljyvahattu

Jukkatalojen Living  like a Finn (Talo Classic) (Omakotitalo, Pikkupolku 3, kohde nro 2)

 • Tammi Vintage 185 lankkuparketti Vintage Snöhetta harjattu öljyvahattu

Ollikaisen Hirsirakenne Villa Fortuna (Omakotitalo, Pikkukarhunkierto 30, kohde nro 3)

 • Lankkuparketti Tammi Select 270 mm, harjattu öljyvahattu

Passiivikivitalo Villa Ville (Omakotitalo, Pikkukarhunkierto 26, kohde nro 5)

 • Lankkuparketti Parla Tammi Chalet Vintage 185 mm, Tundra, harjattu mattalakattu
 • Kohde ei ole auki yleisölle rakentajista riippumattomista viivästyksistä johtuen

HEVI-kivitalo Lumitiikeri (Omakotitalo, Pikkukarhunkierto 22, kohde nro 7)

 • Lankkuparkketti Tammi Select 270 mm, Nordic, harjattu öljyvahattu
 • Suunnittelijan kanssa räätälöity designparketti Tammi Chevron, NORDIC harjattu öljyvahattu

Kontio (Omakotitalo, Puustellinraitti 9, kohde nro 25)

 • Lankkuparketti Tammi Vintage 185 Walnut, harjattu mattalakattu

Lammi Kivitalo Duplio A (Paritalo, Puustellinraitti 13, kohde nro 27)

 • Lattia lankkuparketti Tammi Classic 185 mm, Snöhetta, harjattu öljyvahattu
 • Twise Rimapenkki design by Ville Kokkonen

Lammi Kivitalo Duplio B (Paritalo, Puustellinraitti 13, kohde nro 27)

 • Lattia lankkuparketti Tammi Vintage 230 mm, Nordic, harjattu öljyvahattu

Jämerä Townhouse Salmiakki (Townhouse, Isokarhunkierto 5-7, kohde nro 30)

 • Lattia Designparketti Tammi Kolmio Luosto, hiottu öljyvahattu
 • Twise TXT-designrimaseinä by Ville Kokkonen, sävy Luosto

Finnlog Hetena (Omakotitalo, Isokarhunkierto 17, kohde nro 38)

 • Lankkuparketti Tammi Select 185mm, Snöhetta, harjattu öljyvahattu 

Honka Huomen (Omakotitalo, Isokarhunkierto 11, kohde nro 41)

 • Lattia lankkuparketti Lehtikuusi Natural 230 mm, COTTON, harjattu öljyvahattu

Kohdetietoja ja asiakkaan tai suunnittelijan valintakommentteja voit lukea täältä

Tuusulan Asuntomessut järjestetään 3.-30.8.2020.

Loimaalainen parkettivalmistaja Timberwise on perustamisvuodestaan 1999 lähtien keskittynyt korkeatasoisen parketin valmistuksen ja laadun kehittämiseen. Yritys valmistaa laadukasta lankkuparkettia tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Timberwise-parketti on 100 % puuta, pohjasta pintaan. Kaikki Timberwisen käyttämä puu on peräisin PEFC- ja FSC-sertifioiduista metsistä. Tuotantoprosessin korkea automaatioaste ja huippulaadukkaat tuotteet ovat avain yrityksen kilpailukykyyn. Timberwise haluaa vaalia kotimaista osaamista puunjalostuksen saralla. Siksi kaikki kauniit parketit valmistetaan Suomessa myös tulevaisuudessa.

 

Kuvat: Krista Keltanen