Parketin asennuksen kulmakivet – 5 kohtaa, jotka vaativat erityistä huomiota

Kiinnitä huomiosi erityisesti näihin viiteen kohtaan mahdollisimman laadukkaan asennuslopputuloksen saamiseksi.

Timberwise-lankkuparketti-wooden floor-parketti-parquet-tammi-Oak-Glittertind

1. Aluslattian suoruus ja kosteus – aluslattia on aina tarkistettava huolellisesti ja huolehdittava siitä, että se täyttää asennusohjeen vaatimukset. Parketilla ei korjata aluslattian virheitä. Lattiasi ominaisuudet voivat merkittävästi heikentyä huonon aluslattian seurauksena.

2. Lattian ulkonäkö – saat tasapainoisen ja parhaan lattian, kun asennat aidosta puumateriaalista tehdyt laudat niin, että luonnollinen värivaihtelu ja puun rakenteen tuomat ominaisuudet ovat esillä lopullisessa lattiassa suunnitellusti. Lautojen asennusjärjestyksellä on merkitystä.

3. Virhevastuu – muista, että kun laudat on asennettu lattiaan, olet hyväksynyt lattian asennetut laudat. Älä asenna lautaa sellaiseen kohtaan, jossa se ei sovi kokonaisuuteen. Voit käyttää tällaisen laudan muualla lattiassa tai vaikka katkaista siitä erikoisen kohdan pois.

4. Liikuntasaumat – noudata tarkoin liikuntasaumoista asennusohjeessa annettuja ohjeita. Lattian koko, asennussuunta, kiintokalusteiden sijoittelut ja sopivat listat – niillä on iso merkitys, kun toteutat elämäsi lattiaa.

5. Oikea hoito ja käyttö lisää lattian ikää – tutustu lattian hoitoon, peittämiseen ja lattialämmityksen käyttöönottoon liittyviin ohjeisiin. Puulattiasi kestää pitkään ja pysyy kauniina, kun noudatat niitä.

 

Lue aina huolellisesti Timberwisen virallinen asennusohje ennen asentamista. Löydät WiseLoc-parketin asennusohjeen täältä ja liimapontillisen parketin asennusohjeen täältä.

 

Kuva: Mikko Ryhänen
Stailaus: Susanna Vento