Lukkopontti vai liimapontti? – Löydä oikea parketin asennustapa

Asennustavan valinta voi aiheuttaa päänvaivaa, mutta asiaan perehtymällä voi välttyä monelta harmilta.

Timberwise-lankkuparketti-wooden floor-parketti-parquet-lehtikuusi-larch-sävyttämätön

Lähes kaikki Timberwisen parketit ovat saatavilla lukkopontilla ja liimapontilla, ja itselle parhaan asennustavan saa valita tilauksen yhteydessä. Lukkoponttituote on ylivoimaisesti suosituin tuotteemme eikä ihme, sillä se on erittäin helppo ja nopea asentaa. Lukkoponttituotteessa parketit kiinnittyvät toisiinsa vaivattomasti liu’uttamalla ja painamalla parkettien naaras- ja urospontit yhteen.

Lukkoponttituote soveltuu erinomaisesti tiloihin, joissa on määräysten mukainen tasoitettu lattia ja kosteus- ja lämpötilaolosuhteiden vaihtelut ovat vakaat. Se on myös täydellinen valinta silloin, kun taloyhtiön säännökset kieltävät lattian liimaamisen tai lattian halutaan olla helposti purettavissa.

Toisena asennustapana tuotteeseen on valittavana liimapontti. Tuotteen asennuksessa käytetään liimaa, joka levitetään asennusvaiheessa tuotteen ponttiin. Liimauksen etuna on tiivis sauma ja se mahdollistaa isojenkin tilojen saumattoman asennuksen.

Lukkopontillisen tuotteen valitseminen ei kuitenkaan poissulje liimaamista, sen voi myös liimata joko ponteista tai alustaan. Alustaan liimatessa on kuitenkin tärkeää huomioida, että liimaa ei laiteta ponttiin vaan ainoastaan parketin pohjaan.

Timberwisen erikoisleveät (270 mm) tuotteet ja designparketit mukaan lukien kalanruotolattiat ovat aina liimapontillisia ja alustaan liimattavia.

Asennusta suunniteltaessa on aina perehdyttävä viralliseen asennusohjeeseen. Ohje löytyy joka neljännestä parkettipakkauksesta sekä ennakkoon ohjeeseen pääsee tutustumaan sähköisesti. Löydät lukkoponttituotteen asennusohjeen täältä ja liimaponttituotteen täältä.

 

Kuvat: Mikko Ryhänen
Stailaus: Susanna Vento