Lattiatrendit vapaa-ajan asumisessa

Vapaa-ajan asumisen lattiatrendit ovat kehittyneet monipuolisiksi ja huomioivat entistä enemmän sekä esteettisiä että käytännöllisiä näkökohtia. Nykyään monet hakevat loma-asunnoltaan kodikasta tunnelmaa ja rentoutumista, mikä näkyy myös lattiamateriaalien valinnoissa.

Douglas, Natural, 230mm, Cognac, harjattu ja öljyvahattu 

Lattiatrendit vapaa-ajan asumisessa

Yksi merkittävä trendi on ulkotilojen ja sisätilojen yhdistäminen. Suuret liukuovet ja avoimet tilat ovat yleistyneet, ja tämä luo tarpeen yhtenäisille lattiaratkaisuille. Esimerkiksi samankaltaisen lattiamateriaalin käyttäminen sekä sisä- että ulkotiloissa luo saumattoman ja jatkuvan ilmeen, mikä korostaa tilojen yhtenäisyyttä ja luo avaruuden tuntua. Luonnonmateriaalien suosio näkyy myös vapaa-ajan asumisen lattiatrendeissä. Puu, kivi ja betoni ovat edelleen suosittuja valintoja niiden kestävyyden ja luonnollisen kauneuden vuoksi. Erityisesti vaaleat ja neutraalit sävyt ovat haluttuja, luoden rauhallisen ja harmonisen ilmeen loma-asuntoon. Jälleen nousevassa trendissä vapaa-ajan asumisen lattiamateriaaliksi ovat mänty– ja koivuparketit.

Lisäksi mukavuuden ja helppohoitoisuuden korostaminen on tärkeää vapaa-ajan asumisen lattiatrendeissä. Pehmeät matot ja tekstiilit ovat suosittuja erityisesti oleskelutiloissa ja makuuhuoneissa, tarjoten lämpöä ja mukavuutta paljaille jaloille. Helppohoitoiset ja kestävät materiaalit puolestaan helpottavat loma-asunnon ylläpitoa ja pitävät sen siistinä ja viihtyisänä vieraiden saapuessa. Parkettilattioiden hoitaminen käy kätevästi oikeanlaisilla välineillä ja puhdistusaineilla. Olemme koonneet tietoa parketin asennuksesta ja hoidosta tänne.

Yksilöllisyys ja persoonallisuus ovat myös nousseet hyvin esiin vapaa-ajan asumisen lattiatrendeissä. Monet haluavatkin henkilökohtaista ilmettä loma-asuntoonsa valitsemalla ainutlaatuisia ja rohkeita lattia ratkaisuja, kuten mosaiikkilaattoja, kuvioparkettia tai värikkäitä lattioita. Tämä tuo tilaan persoonallisuutta ja luovuutta, ja tekee siitä ainutlaatuisen. Timberwisen valikoimista löytyy myös persoonallisia ratkaisuja esimerkiksi rohkeilla sävyvalinnoilla tai erilaisilla desingparkettikuvioilla. Kannattaakin tutustua esimerkiksi seuraaviin sävyihin: Baby Blue, Old rose tai Sunshine Yellow

Eettisyys ja ekologisuus

Ekologiset näkökohdat ovat entistä tärkeämpiä myös vapaa-ajan asumisessa. Monet suosivat kierrätettyjä tai ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten kierrätettyä puuta tai uusiutuvia luonnonmateriaaleja. Tämä heijastaa kasvavaa huolta ympäristöstä ja kestävästä elämäntavasta. Tiesitkö, että me Timberwisellä käytämme tuotteissamme ainoastaan jäljitettävää, eettisesti ja ekologisesti kasvatettua puuta? Emme käytä lainkaan eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja. Säästämme luonnonvaroja kaikessa toiminnassamme ja uudelleen hyödynnämme tai kierrätämme tuotantomme sivutuotteet sekä jätteet. Suosimme hiilidioksidipäästöttömiä ja uusiutuvia energialähteitä ja tuotamme sähköä myös omilla aurinkopaneeleillamme.

Tammi, Desert, harjattu ja öljyvahattu