Laatua Loimaalta

Valmistamme maailman parhaita parketteja tehtaallamme Loimaalla, Suomessa. Käyttämämme puuraaka-aine on sertifioitua ja siten jäljitettävissä olevaa, eettisesti ja ekologisesti kasvatettua puuta. Tuotteemme syntyvät yhdistelmästä maailman parhaita raaka-aineita, suomalaista puunsepäntaitoa sekä pitkälle automatisoituja valmistusmenetelmiä. Uskomme, että missään muualla maailmassa ei ole yhtä vahvaa osaamista käsitellä puuta kuin Suomessa. Olemme perustamisestamme lähtien halunneet vaalia suomalaista osaamista puunjalostuksen saralla ja sitoudumme pitämään tuotantomme Suomessa myös tulevaisuudessa.

 

Vaikka tehtaallamme on automatisoituja valmistusmenetelmiä, on kuitenkin yksi asia, missä ihmistä on vaikea korvata, nimittäin laaduntarkkailu. Timberwise-lattiat menevät monen laaduntarkkailijan tarkan silmän ja käden kautta, jotta voimme olla varmoja, että jokainen lankku menee sille sopivaan puulajitelmaan. Niitä on Timberwise-lattioissa kolme: tammessa Select, Classic ja Vintage, saarnessa Select, Classic ja Olive. Select-laatu on pintaväritykseltään ja -kuvioinniltaan kaikkein tasaisin, ja siksi hintaluokitukseltaan kallein. Classic-laadussa on pinnassa maltillisesti sävyvaihtelua ja oksakohtia. Vintage- ja Olive-laaduissa on eniten karaktääriä: oksakohtia, sävyvaihteluita ja pintakuvioita, ja hintaluokitukseltaan edullisin.

Uutuuskokoelmana Timberwisen jälleenmyyjillä on Country Collection, joka on ns. heti-mukaan -tuote, siinä missä yleensä Timberwisen lattiat tehdään yksilöllisesti tilauksen mukaan. Country Collectionin puulajit ovat mänty, lehtikuusi ja tammi.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan kaikki Timberwise-puulajitelmat ovat keskenään yhtä hyviä – erot ovat esteettisiä.

Timberwisen tehtaalla uskotaan kestävään kehitykseen ja esimerkiksi tehtaan lämmittävä lämpöenergia tulee lattiatuotannon ylijäämistä hakkeen muodossa.

Timberwise-parketin valmistusmatkaan voi käydä tutustumassa Timberwisen Instagram-tilillä @timberwiseparquet, kohdassa Reels-videot.