Habitare 2019

Habitare 2019

Timberwise juhli kaikkien aikojen isoimmalla ja näyttävimmällä osastolla 20-vuotisjuhlavuottaan vuoden päätapahtumassa Habitaressa. Juhlatunnelmaan virittäydyttiin aitojen puupintojen ja kasvien keskellä. 

Timberwise panosti tänä vuonna erityisesti upeaan juhlavuodenosastoon, jonka oli suunnittelut stylisti ja visualisti Susanna Vento. Osastolla oli esillä juhlavuoden uutuusparketit, sisustusarkkitehti Joanna Laajiston valitsemat Top 20 -tuotteet sekä NexTwise -kilpailun satoa. Osasto toi taitavasti esiin sen, kuinka monipuolinen materiaali parketti voi olla. Tänäkin vuonna kotimaista laatuparkettia oli nähtävillä kaiken kaikkiaan kymmenellä eri messuosastolla. Yksi näistä osastoista oli Signals Trendinäyttely, jossa toteutuu joka vuosi yhä villeimmätkin lattiaideat.

Aiemmista vuosista poiketen tänä vuonna messuilla esillä oleva tuotevalikoima oli rajatumpi. Timberwise on tunnettu laajasta tuotevalikoimastaan ja tänä vuonna se haluttiin tuoda messuille helpommin lähestyttävänä. Sisustussuunnittelija Joanna Laajisto kuratoi Timberwisen osastolle 20 tuotetta, joiden perustana oli luonnollisuus ja ajattomuus.

Tapio Anttilan uutuuskelloissa leikitellään puun syykuvioilla

Timberwise esitteli messuilla myös uuden sisustuskellosarjan, jonka on suunnitellut NexTwise -kilpailun päätuomarina toiminut muotoilija Tapio Anttila. Sarjaan kuuluu kuusi leikkisää sisustuskelloa, joiden valmistusmateriaalina on käytetty Timberwisen tuotannon ylijäämäparketteja. Ensimmäinen erä signeerattuja ja erikoishintaisia kelloja oli myynnissä Habitare-osastolla.

NexTwise muotoilukilpailun voittajat esillä osastolla

Messukävijät saivat äänestää omaa NexTwise-muotoilukilpailun voittajasuosikkituotetta ja äänten laskun jälkeen voittajaksi ylsi vain kolmen äänen erolla BLOKKI sängynpääty. Kekseliään idean takana olivat Marika Häkkinen ja Joonas Huhta. Timberwise onnittelee yleisöäänestyksen voittajia! Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin Finnish Design Shopin lahjakortti ja arpaonni suosi tällä kertaa Tuula J:tä, jolle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Timberwisen lattiat näyttävästi esillä Habitare-messuilla

Timberwise-parketit näkyivät monilla Habitare-osastoilla, kaikkiaan kotimaista laatuparkettia oli messulattioina yli 600 neliötä. Mukana oli eri puulaatuja, ladontoja ja pintakäsittelyitä. Timberwisen lisäksi parketteja oli osastoilla Signals 6b2, Festivo7c120, Kaj Franck –palkintonäyttely 6h50, Hakola 6c10, Bo LKV6g50, Lauritzon’s 6e11, Tulikivi 6d2, Adea 6d1, Noora Svärd Art 3c31. Timberwise-parketit olivat mukana myös uudella Habitarematerials-osastolla, jossa kävijät pääsivät kokeilemaan ja yhdistelemään eri pintamateriaaleja.

Tässä tunnelmia kuvien muodossa vuoden 2019 Habitaresta ja lehdistötilaisuudesta:

 

Kuvat: Timberwise, Mikko Ryhänen & Susanna Vento