Husky

Harmaa, mattapintainen sävy, jossa syykuvio korostuu ja lievä värivaihtelu lautojen välillä on sallittua. Sopii sekä selkeälinjaisiin että rönsyileviinkin sisustuksiin.

Timberwise Parketti Lankkuparketti Puulattia Wooden Floor Parquet Plank Tammi Oak Husky

Husky on sävynä selkeästi harmaa ja osittain peittävä sävy. Se on mattapintainen ja viileän vaalean harmaa lattia, johon on helppo yhdistää erilaisia tyylejä.

Pakettikoot (m2/pkt):

  • 150 x 2180 mm = 1,96 m2/pkt
    185 x 2180 mm = 2,42 m2/pkt
    230 x 2180 mm = 3,01 m2/pkt
    270 x 2500 mm = 2,70 m2/pkt

Kaikki puulajit voivat reagoida liian kuivaan sisäilmaan. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia. Muista siis seurata sisäilman kosteutta varsinkin kuivina kausina, kuten mm. talvella, ja tarvittaessa lisätä kosteutta esim. ilmankostuttimella. Puulle optimaalinen, 35 – 60% Rh (Relative humidity) on myös ihmiselle optimaalisin sisäilmankosteus.

”Kannattaa hankkia helppohoitoinen ja ajaton parketti”

Seinäjoen asuntomessukohde 31 Kimara Katariina on moderni kaksikerroksinen hirsitalo, joka valmistui vuonna 2016. Talon sisustukseen haettiin talon tyyliin ja sisustukseen sopivaa harmaasävyistä ja hyvännäköistä parkettia ja Timberwisen harjattu ja mattalakattu tammiparketti Husky sopii talon tunnelmaan mainiosti. Alakerran isossa tupakeittiö-olohuoneessa parketti on liimattuna, koska emme halunneet jatkospaikkoja, ja yläkerrassa puolestaan uivana asennuksena, koska ei ole isoa yhtenäistä aluetta. Harjatussa mattalakatussa tammiparketissa on miellyttävä eläväinen pinta, ja parketti tuntuu mukavalta paljain jaloinkin.
Parketin alla on vesikiertoinen lattialämmitys. Lattiaa on hoidettu imuroimalla ja pyyhitty nihkeällä kertakäyttömopilla. Ruusu-koiran vierailujen aikoina lattia on mopattu staattisella moppiin kiinnitetyllä siivousliinalla. Harmaassa, eläväisessä parketin pinnassa ei näy heti jokainen pölyhiukkanen ja villakoira. Vinkkinä uuden parketin hankkijalle ja uudisrakentajille: kannattaa hankkia helppohoitoinen ja ajaton parketti, jossa silmä lepää ja joka on jalalle miellyttävä. Suosittelen myös, että asennuksen hoitaa Timberwisen suosittelema yritys.

Instagram- ja Facebook-tileiltämme (KimaraKatariina) voi bongata myös parkettimme.

Katariina Rintala, Seinäjoki

Tekniset tiedot ja takuu

Saarni
Pituus = 2180 mm
(sallitaan myös pituudet 2080, 2000 ja 1818 mm)
Leveydet = 150 ja 185 mm
Paksuus = 14,5 mm

Lehtikuusi
Pituus = 2500 mm
(sallitaan myös pituudet 2180, 2080, 2000 ja 1818 mm)
Leveys = 185 ja 230 mm
Paksuus = 14,5 mm

Tammi
Pituus = 2180 mm
(sallitaan myös pituudet 2080, 2000 ja 1818 mm)
Leveydet = 150, 185, 230 ja 270 mm
Paksuus = 14,5 mm

Tuotteiden tekniset mitat täyttävät eurostandardin EN 13489:2017 vaatimukset.

Paloluokitukset
Vakioparketin luokitus on D(fl) S1

Saatavilla erikoistilauksesta paloluokkakäsittely, paloluokkaan C(fl) S1 tai paloluokkaan B(fl) S1.

Paloluokitukset on tehty virallisen eurostandardin mukaisilla testimenetelmillä.

Sertifikaatit
Rakennusmateriaalin päästöluokka M1
Käytämme vain PEFC sertifioitua puuraaka-ainetta

Timberwise antaa parketin rakenteelle ja pintakäsittelylle kymmenen vuoden takuun ostopäivästä lukien.

Takuu koskee ykköslaatuisia parketteja kattaen raaka-aine- ja valmistusvirheet. Takuun piirissä ovat yksityiskäyttöön asennetut, normaaleissa asuinhuoneolosuhteissa olevat parketit, kun pakkauksessa mukana olevia Timberwisen asennus- ja hoito-ohjeita on noudatettu. Designparkettien takuun edellytyksenä on, että designparketin asennuksessa käytetään toimittajan hyväksymää asentajaa ja että noudatetaan toimittajan asennusohjeita.

Takuu ei kata asennusvaiheessa selvästi virheellisiä parkettilautoja, jotka on asennettu lattiaan. Ne on otettava sivuun ja ne vaihdetaan veloituksetta virheettömiin.

Käytössä syntyvät naarmut ja painumat sekä normaalit kulumat eivät kuulu takuun piiriin, huomioon ottaen sen, että pintakäsittely ei tee parketin pinnasta tai puumateriaalista kovempaa kuin se luonnostaan on. Myös tavallisista asuinhuoneolosuhteista (18 – 24 C, RH 40 – 60 %) poikkeamisen aiheuttamat  mahdolliset lautojen turpoamat ja kutistumiset ovat takuun ulkopuolella. Koska puu on luonnonmateriaali, niin siitä johtuvat luontaiset värisävyerot eivät kuulu takuun piiriin. Mahdolliset värivialliset parkettilaudat on otettava sivuun jo asennusvaiheessa.

Takuu korvaa enimmillään lattiamateriaalin arvon. Mahdollisia välillisiä kustannuksia takuu ei kata.  Lattian korjauskustannuksia voidaan korvata vain, jos niistä on etukäteen sovittu valmistajan kanssa.  Timberwise pidättää itsellään oikeuden korjata, korjauttaa ulkopuolisella tai vaihtaa virheellinen lattia. Mahdollisissa takuutapauksissa viallinen parketti palautetaan valmistajalle tapauskohtaisesti sovittavalla tavalla.

Tulostettavan Tuotetakuu -tiedoston saat ladattua tästä (.pdf)

Timberwise Oy
PL 99, Juvantie 222
32201 Loimaa

info@timberwise.fi
+358 2 763 6420